Αναλυτικότερα, ο κύριος Πλιώτας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προκειμένου να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στην αναφορά του, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, ο κύριος Βελόπουλος αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό. Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία».

Το ΕΣΡ κάλεσε το ALERT σε απολογία για το «Βυζαντινόν»

Φάκελο για την αλοιφή χεριών «Βυζαντινόν» άνοιξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και καλεί σε απολογία τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ALERT. 

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες στην εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη» μεταδόθηκε πως η κρέμα προστατεύει από τον κοροναϊό και τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και οι τηλεθεατές «που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς».

Από το ΕΣΡ σχηματίστηκε φάκελος, ορίστηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρεία σε ακρόαση για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:30.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter απειλεί με αγωγές και μηνύσεις για τη«λάσπη περί κορωνοίου» όπως χαρακτηριστικά γράφει.

«Έκανα υπομονή με όλη αυτήν την λάσπη περι κορωνοίου και περί “φαρμάκου” αλλά στο Όπεν οι υπάλληλοι του Σαββίδη ξεπέρασαν το όρια! Ουδέποτε είπα ότι είναι φάρμακο που γιατρεύει όπως ψευδώς και συκοφαντικά ανέφερε το κανάλι!Η μόνη οδός είναι τα δικαστήρια!Μήνυση,αγωγή» γράφει στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εκπομπής «Κόντρα & Ρήξη», ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» στο πλαίσιο προώθησης μιας κρέμας, ισχυρίστηκε ότι «προστατεύει» από τον κοροναϊό και όπως χαρακτηριστικά λέει «με την “Βυζαντινόν”, μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και μετά κάνετε 17 χειραψίες και δε φοβάστε τίποτα. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών που είναι ό,τι καλύτερο. Ούτε να φοβάσαι τον κοροναϊό, ούτε τίποτα».