Σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Υγείας Βασίλη Κικίλια, Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσο, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, στη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, η ετοιμότητα του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθώς και ο σχεδιασμός για τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Αστυνομία και Πυροσβεστική αναλαμβάνουν δράση για τον κορονοϊό

Με την Ελλάδα να ζει πλέον στους ρυθμούς του κορονοϊού Covid-19 και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνει στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον συντονισμό των δράσεων η Αστυνομία και η Πυροσβεστική θα κληθούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή», εντός των επόμενων ωρών θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο «Άρτεμις» που μεταξύ άλλων προβλέπει δύο κέντρα επιχειρήσεων το ένα με έδρα την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το άλλο με έδρα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής. Όσον αφορά το κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, θα στελεχωθεί από αστυνομικούς και πυροσβέστες που θα αναλάβουν να εντοπίζουν τον κύκλο επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού και να λαμβάνουν μέτρα καραντίνας.

Το δεύτερο κέντρο επιχειρήσεων στο κτήριο του Π.Σ. στο Χαλάνδρι, θα στελεχωθεί αποκλειστικά από πυροσβέστες που θα επικοινωνούν με άτομα από το περιβάλλον ασθενών που νοσούν από τον κορονοϊό Covid-19 και θα τους δίνουν κατευθυντήριες γραμμές κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τέλος, υπάρχει ενδεχόμενο για δημιουργία κι ενός τρίτου κέντρου επιχειρήσεων με έδρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ αρμοδιότητα θα έχει τη συλλογή στοιχείων από τα άλλα δύο, έχοντας παράλληλα τη γενική εποπτεία!