Ο πρωθυπουργός είχε τηλεδιασκέψεις με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για το κυβερνητικό σχέδιο και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, απάντησε στις ερωτήσεις τους και συζήτησε τις προτάσεις τους.

Στη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων τονίστηκε επίσης η σημασία να ακολουθήσουν οι πολίτες το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι».

Ο πρωθυπουργός είχε χθες τηλεδιάσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.

Τσίπρας μετά την τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη: Είναι ώρα ευθύνης

«Δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά η ώρα της ευθύνης», τονίζει στην δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε, κατόπιν αιτήματός του, όπως αναφέρει, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τις προτάσεις του για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας στην οικονομία, προτρέποντας τον πρωθυπουργό, να μην διστάσει να χρησιμοποιήσει το μαξιλάρι ασφαλείας των 35 δισ. ευρώ που άφησε η δική του κυβέρνηση.

«Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, που απειλεί, τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και τη συνοχή της κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Τσίπρας. «Θέλησα λοιπόν να του μεταφέρω, ότι τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδω, για να βοηθήσουν την Πολιτεία και κυρίως τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υγείας, τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε την κυρία Γεννηματά για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις της και αντήλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη: Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ

«Ναι» στη λήψη όλων των μέτρων που προτείνουν τα αρμόδια όργανα, ειπε σε δήλωσή της μετά την τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Ναι» σε όλα τα «αναγκαία μέτρα που προτείνουν αρμόδια όργανα και ειδικοί επιστήμονες» λέει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψή της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε «να μην μετατρέπονται οι ναοί σε κέντρα διάδοσης της επιδημίας». Τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει μια σειρά από έκτακτα μέτρα στήριξης του συστήματος υγείας που πρέπει να παρθούν στον αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Την Τετάρτη, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης τηλεδιάσκεψη με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.