Χαρακτήρισε δε «ανεπαρκή τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, παρά την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διορθώσει τους υπουργούς του μέσα σε 24 ώρες, υιοθετώντας κάποιες από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

 «Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη: ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, διασφάλιση της πρόσβασης όλων, οριζόντιες παρεμβάσεις που να αφορούν την εργασία και την οικονομία στο σύνολό τους. Και βέβαια αναστολή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Είναι οξύμωρο να λέμε ότι ‘μένουμε σπίτι’ την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να πεταχτούν έξω από το δικό τους».

 «Στη χώρα μας και διεθνώς, συγκρούστηκαν δύο αντιλήψεις: της ιδιωτικοποίησης και της προάσπισης του εθνικού συστήματος υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που «εν μέσω μνημονίων και δρακόντειων δημοσιονομικών περιορισμών ανασυγκρότησε το σύστημα υγείας, το οποίο είχαμε παραλάβει στα πρόθυρα της κατάρρευσης» και ότι «οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που είχαμε δρομολογήσει, εκκρεμούν αδικαιολόγητα εδώ και έναν χρόνο».

 Για το προσφυγικό, ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο: αποσυμφόρηση των νησιών με οργανωμένη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα» επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη πίσω τα σχέδιά της για κλειστά κέντρα – φυλακές» τα οποία χαρακτήρισε «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «υγειονομική βόμβα».

 Τέλος, ο κ. Χαρίτσης αποκάλεσε «μέγιστο λάθος της ελληνικής κυβέρνησης να επιμένει να επωμίζεται τον ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης και να μην πιέζει για μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα, μετατρέποντας τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών"» υπογραμμίζοντας ότι «το μήνυμα πρέπει να παραμείνει σταθερό  απέναντι στην προσπάθεια του Τούρκου Προέδρου να εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες κάθε φορά που θέλει να εκβιάσει την ΕΕ».

 «Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να επιστρέψει στην ενεργητική, διεκδικητική εξωτερική πολιτική που προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό η χώρα να αποτελεί ευρωπαϊκό πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης» κατέληξε.