«Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει παράλληλα την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής περιπέτειας στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δίνουμε τη δύσκολη μάχη όλοι και όλες μαζί, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει.

Πέρα, όμως, από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορονοϊού. Εδώ δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή.