Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ που άπαντες πλέον εξετάζουν τις εξελίξεις και τις συνέπειες που θα έχει η κρίση αυτή στη χώρα συνέπειες που δεν εστιάζονται μόνο στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης αλλά και στο οικονομικό.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε και το Παρατηρητήριο για τον Κορονοϊό, το οποίο ανακοινώθηκε προχθές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το παρατηρητήριο αυτό θα έχει διπλό στόχο: Να καταγράφει τις εξελίξεις και να παρουσιάζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, τα άτομα που έχουν την βασική ευθύνη για το παρατηρητήριο είναι ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αλλά και οι τομεάρχες εργασίας οικονομίας και οικονομικών, δηλαδή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Ανάπτυξης Νίκος Παππάς, αλλά και η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Είναι κατανοητό πως οι πέντε αυτοί βουλευτές είναι εκείνοι που, βάση της θέσης που έχουν αλλά και της εμπειρίας τους στα συγκεκριμένα υπουργεία, είναι σε θέση να κατανοήσουν και να καταγράψουν με ακρίβεια τόσο τις εξελίξεις, όσο και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι να καταγραφεί αρχικά η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, οι ελλείψεις στο προσωπικό αλλά και στον εξοπλισμό των νοσοκομείων, ενώ παράλληλα θα υπάρξει καταγραφή της κατάσταση και στην αγορά εργασίας.

Στόχος είναι να συγκεντρώνονται καταγγελίες εργαζομένων για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ θα καταγράφεται και συνολικά η κατάσταση στην οικονομία, τα «κενά» που παρουσιάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι αδυναμίες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας και των μέτρων που ανακοινώνει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ στόχος είναι «η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών, με ευθύνη και ψυχραιμία», μια ενημέρωση, που όπως υποστήριζαν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έχει στο «επίκεντρο τον πολίτη που αγωνιά για την επόμενη ημέρα».