Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την Συμπρόεδρο των Πράσινων της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ εδραίωσε μια ευρεία συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων σε όλα τα σημαντικά θέματα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η κ. Μπέρμποκ μίλησαν για τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, με την εκπρόσωπο των Πράσινων να συντάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και μιας Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας.

Την τηλεδιάσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλες μεταξύ των δύο κομμάτων τόσο για το ζήτημα της αντιμετώπισής των συνεπειών της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και για μια σειρά ακόμα θέματα. Η κλιματική αλλαγή και η ενέργεια, το προσφυγικό και η εξωτερική πολιτική μπήκαν επίσης στην ατζέντα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στις 3-4 θεματικές τηλεδιασκέψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι ο τομεάρχης ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Στο… στόχαστρο ο Άδωνις και τα κανάλια

Όσον αφορά το… εσωτερικό μέτωπο ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε χθες κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της να αναβληθεί επί μακρόν η καταβολή της δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Μετά τα 11. εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση μοιράζει με αδιαφάνεια και επιλεκτικά στον Τύπο, με σημερινή της απόφαση παραπέμπει για το 2021 τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που οφείλει να καταβάλλει κάθε κανάλι για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή 21 εκατ. ευρώ συνολικά. Και αυτά μετά τις προκλητικές αποφάσεις για τους κλινικάρχες και τους εργολάβους παραχωρησιούχους των διοδίων στις εθνικές οδούς» σχολιάζαν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Επίθεση όμως εξαπολύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και για τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σημειώνουν πως  διαφημίζει εκπαιδευτικά προγράμματα εταιρείας δικών του συμφερόντων.

«Περιμέναμε υπομονετικά μία απάντηση από την κυβέρνηση για τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ο οποίος εκμεταλλεύεται την κρίση για να διαφημίσει εκπαιδευτικά προγράμματα, επί πληρωμή, της σχολής του.

Όπως φαίνεται, ούτε το Σύνταγμα και το ασυμβίβαστο που προβλέπει για τους υπουργούς, ούτε φυσικά η ηθική έχει κάποια σημασία για τον κ. Γεωργιάδη.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται. Οφείλει να απαντήσει άμεσα: Στηρίζει ή αποδοκιμάζει τις πρακτικές του υπουργού του να διαφημίζει την οικογενειακή του επιχείρηση;» έλεγαν χαρακτηριστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.