«Μου είναι αδιανόητο τούτη την ώρα της κρίσης, την ώρα που μετράμε νεκρούς, στο μυαλό μας να είναι πολιτικά κόστη, πολιτικά οφέλη, πολιτικά παιχνίδια, μετρήσεις, δημοσκοπήσεις, εκλογές, πολιτικές εξελίξεις. Βεβαίως ο καθένας θα κριθεί για το πώς αντιλαμβάνεται αυτές τις ώρες της κρίσης. Αυτό το ταμείο θα γίνει όταν έρθει η ώρα, όχι τώρα» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνουμε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι πρόσφατη η λαϊκή ετυμηγορία, η κυβέρνηση έχει απέναντί της μία αντιπολίτευση που είναι πρόθυμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σημείωσε μάλιστα πως έχει ζητήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που ούτε αυτό δεν έχει αποφασίσει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να κρίνει. Ασκούμε μια αντιπολίτευση που δυστυχώς η δική μας δεν είχε την ίδια τύχη να έχει σε εθνικά κρίσιμες στιγμές. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτάσσουν αυτή την περίοδο το κοινωνικό συμφέρον. Κάνουμε παρεμβατική αντιπολίτευση, ασκούμε κριτική αλλά και προτάσεις. Αν ο πρωθυπουργός πιστεύει πως δεν χρειάζεται την συμβολή των άλλων κομμάτων για να αντιμετωπίσει την κρίση, είναι δικαίωμα του» είπε.

Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστη η ιδέα της «δικαίωσης»

Ο κ. Τσίπρας ερωτήθηκε επίσης αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί μια κατάσταση με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις και νέα περίοδο λιτότητας λόγω της πανδημίας:

«Η παρέμβαση μας είναι για να προλάβουμε αυτό το ενδεχόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κριθεί με επιτυχία αφού κατάφερε να πάρει τη χώρα που ήταν βουτηγμένη στην κρίση και να την επαναφέρει στην ανάπτυξη. Και πριν έρθει ο κορονοϊός η ανάπτυξη πήγε από το 2,9% στο 1%. Τον Δεκέμβρη, πριν τον κορονοϊό.  Δεν είναι η ώρα των συγκρίσεων όμως. Είναι η ώρα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα δυσκολίες. Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστη η ιδέα της «δικαίωσης» που θα μας οδηγήσει εμάς ξανά να διαχειριστούμε μια διαλυμένη οικονομία και μια διαλυμένη κοινωνία.  Δεν είναι στο DNA μας να βγάζουμε τα κάστανα από τη φωτιά κάθε φορά. Δεν είναι καθόλου ευχάριστη ιδέα».