Μπορεί κάποιος να φαντάζεται πως ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την αποτυχία της κυβέρνησης, αυτό όμως δεν ισχύει τουλάχιστον όσον αφορά την επερχόμενη οικονομική κρίση. Ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του θεωρούν πως η κυβέρνηση «βαδίζει σε λάθος δρόμο» όσον αφορά την διαχείριση της ύφεσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει πλέον να επιστρέψει στην κατάσταση από την οποία πάλευε για να βγει για δέκα περίπου χρόνια.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει το έργο της δική του κυβέρνησης και οι θυσίες του κόσμου να πάνε χαμένες, ακόμη κι αν αυτό γίνει το «εισιτήριο» της επιστροφής του στην εξουσία. «Όταν έρθει και πάλι στην διακυβέρνηση θέλει να έχει το περιθώριο να επιβάλει επιτέλους το δικό του πρόγραμμα κι όχι αυτό που θα επιτάσσουν οι δανειστές» έλεγε χαρακτηριστικά συνεργάτης του.

Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας προχθές από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως  «Από αυτή τη μάχη θα καταφέρουν να επιβιώσουν με τις λιγότερες απώλειες μόνο όσοι σκεφτούν έξω από τα μέχρι χθες δεδομένα πλαίσια. Μόνο όσοι δράσουν γρήγορα, στοχευμένα, με σχέδιο».

Επέμεναν επίσης πως η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση μόνο αν πάρει γρήγορα μέτρα και σημείωναν: «Μας περιμένουν μεγάλες περιπέτειες αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις αμήχανα, άτολμα, αποσπασματικά. Αν δεν λάβουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες θωράκισης της ελληνικής οικονομίας.  Αν συνεχίσουμε στη στρατηγική «βλέποντας και κάνοντας» της κυβέρνησης ΝΔ. Και κυρίως αν επιλέξουμε πολιτικές παρεμβάσεις, όπως αυτές που επιλέγει ο κ. Μητσοτάκης, που επιδεινώνουν αντί να αμβλύνουν τη κρίση, ιδίως στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και των μισθών»