«Η Εκκλησία έχει δείξει πολύ υπεύθυνη στάση, η ΔΙΣ έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις. Και για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία, για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση», είπε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας, με νόημα, ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετάβαση σε εκκλησίες. Ο κ. Πέτσας, μάλιστα, επανερχόμενος έκανε λόγο για «νέα συνεννόηση κυβέρνησης και Εκκλησίες», ώστε «αυτά που έχουμε πετύχει να μην χαθούν». Εμφανίστηκε σίγουρος, πάντως, ότι θα βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα με την εκκλησία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα.

Ως προς το Άγιο Φως, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι έχει διασφαλιστεί ότι θα έρθει στην Ελλάδα και ότι θα διαμοιραστεί στην επικράτεια, σε συνεννόηση με την Εκκλησία.

Ο κ. Πέτσας ακόμα ανακοίνωσε ότι σήμερα το υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε ανακοινώσεις για την οριστική ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έστω και αν είναι άδηλο, ακόμα, πότε θα διεξαχθούν. Ακόμα, σήμερα θα πιστωθεί και η έκτακτη ενίσχυση σε γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους της πολιτικής προστασίας.

Για την οικονομία, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «κρατούμε εφεδρείες, για να πυροδοτήσουμε την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας». «Είναι ώρα δύσκολη, ώρα ευθύνης, ώρα σύνεσης όχι πλειοδοσίας και ανεύθυνων υποσχέσεων», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Πέτσας ξέκοψε τα εκλογικά σενάρια που διακινούνται για το φθινόπωρο. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.