«Θέλουμε να είμαστε αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία. Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για το πώς προκύπτουν οι χρηματοδοτήσεις και ποιους αφορούν –από εργαζομένους, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, μέχρι συνταξιούχους, αγρότες και επιχειρηματίες», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας πως «η ΝΔ έχει ανακοινώσει μέτρα μόλις 3,6% του ΑΕΠ».

«Εν αντιθέσει, το δικό μας πρόγραμμα είναι πλήρως κοστολογημένο και προέκυψε από διαβούλευση με τους ίδιους τους φορείς της αγοράς και τα σωματεία των εργαζομένων. Μάλιστα, αντανακλά και ό,τι συμβαίνει διεθνώς», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφερόμενος στην «σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup». «Είναι πολύ κρίσιμο η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, αν πάμε σε «νέο τσίρκο», όπως είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών,  η ΕΕ οδηγείται σε διάλυση», διεμήνυσε.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «εμείς ασκούμε την κριτική μας και για τα οικονομικά και για τα υγειονομικά ζητήματα». «Στηρίζουμε πλήρως το έργο της επιστημονικής επιτροπής. Το μείζον είναι ότι σήμερα υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στη χώρα, από όλα τα κόμματα τα οποία τηρούν υπεύθυνη στάση. Μακάρι να είχαμε δει την ίδια στάση από την ΝΔ όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση», τόνισε.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε τέλος, πως «εμείς δεν πρόκειται να σπεκουλάρουμε πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια». «Αλλά οφείλουμε από το ρόλο μας να είμαστε χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία, με την οποία -ως κομμάτι της- συμπάσχουμε». «Ας μην προχωράμε, λοιπόν, σε αντιπαραθέσεις με λογική μικρομματική. Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας ώστε να συμβάλλουμε στο να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση που βιώνει  η χώρα, η κοινωνία και ολόκληρος ο πλανήτης», κατέληξε.