«Παρά τα ευχολόγια και τις αόριστες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό στο μεσοδιάστημα, με αποκορύφωμα την Τετάρτη 8/3 και την Πέμπτη 9/3 η σελίδα της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» να βρίσκεται εκτός λειτουργίας» σημείωσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πρώτη υπογράφουσα τη Δώρα Αυγέρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν για άλλη μια φορά ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών για «τη συνεχιζόμενη απαξίωση του σημαντικότερου ψηφιακού εργαλείου διαφάνειας, λογοδοσίας και ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης, σε μια περίοδο όπου η πανδημία του κορονοϊού καθιστά ακόμη πιο επιβεβλημένη την πλήρη διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων της Κυβέρνησης και τη Δημόσιας Διοίκησης.

Με δεδομένο ότι τον τελευταίο μήνα ο κρατικός μηχανισμός στηρίζεται στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, σε απευθείας αναθέσεις  έργων, αλλά και στην έκδοση προκηρύξεων με σύντομες προθεσμίες, η αδυναμία πρόσβασης των πολιτών στις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας υποδηλώνει ολιγωρία και μεθοδεύσεις, για τις οποίες η κυβέρνηση καθίσταται υπόλογη» αναφέρουν.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους Υπουργούς Επικρατείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών να τοποθετηθούν «χωρίς τις υπεκφυγές της προηγούμενης απάντησής τους και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για την επαρκή συντήρηση, ενίσχυση, αναβάθμιση και καλύτερη αξιοποίηση της «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».