«Διορθώθηκε μια αστοχία» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των voucher. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμα πως «το υπουργείο Εργασίας σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, μέσα σε επείγουσες συνθήκες».

Σημείωναν ακόμα: «Όταν επισημάνθηκε από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν λειτουργεί το πρόγραμμα, δεν υπήρξε καμία αντίδραση και αποσύρθηκε άμεσα. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι θα ελεγχθούν όλα τα ΚΕΚ και για όλο το προηγούμενο διάστημα, περιλαμβάνοντας προφανώς και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ». Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «πρέπει να είναι προσεκτικοί στην Κουμουνδούρου γιατί ο έλεγχος θα δείξει και πόσο κόστισαν τα δικά τους προγράμματα».

Παράλληλα οι κυβερνητικές πηγές άφηναν «αιχμές» τόσο για την πρώην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου ρωτώντας «γιατί το τελευταίο διάστημα απουσιάζει από τον δημόσιο διάλογο». 

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαζεύουν» κακήν κακώς το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης

Σε απάντηση των πηγών του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες, η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Κατανοούμε την αμηχανία των "πηγών" του Μεγάρου Μαξίμου για το φιάσκο. Αφού μαζεύουν κακήν κακώς το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης, πρέπει κάπως να δικαιολογήσουν ότι κρατάνε κανονικά στη θέση του τον κ. Βρούτση που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Λογικό λοιπόν να τους φταίει τώρα η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, κα Αχτσιόγλου, που εδώ και δύο εβδομάδες αποκαλύπτει κάθημερινα πτυχες το σκανδαλώδους φιάσκου για τους επιστήμονες. Λογικο γιατί τους χάλασε τη δουλειά».