Όπως είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τα μέτρα που ίσχυαν ως τις 27 Απριλίου, παίρνουν παράταση άλλη μια εβδομάδα.

Επανέλαβε δε ότι την προσεχή εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει διάγγελμα για την επόμενη φάση. 

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι η μετάβαση στην περίοδο μετά την καραντίνας θα πάρει χρόνο και θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής με σχολαστικό τρόπο και ενημέρωσε ότι η κατάργηση του sms στο 13033 θα γίνει σταδιακά.

«Είναι πρόθεσή μας το έντυπο και το sms να φύγουν από την καθημερινότητά μας, θα ενημερωθείτε σταδιακά» είπε.

«Συνεχίζουμε να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας,  αποφεύγουμε επαφές και τηρούμε αποστάσεις, τηρούμε τα μέτρα συλλογικής προστασίας βάσει αυτών που θα μας πουν οι ειδικοί» είπε.

Τι θα γίνει με τα σχολεία 

«Γενική κατεύθυνση είναι όλες οι βαθμίδες να ανοίξουν» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν θα ανοίξουν τα σχολεία. 

Κάλυψε τον Βρούτση 

«Ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού» απάντησε όταν ρωτήθηκε για τον κ. Βρούτση, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τα 600 ευρώ» 

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας. Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».