Η συνεδρίαση θα έχει ενδιαφέρον, μιας και επί της ουσίας θα «κλειδώσει» την απόφαση για αναβολή για ορισμένους μήνες των προγραμματισμών για τον Μάιο εσωκομματικών εκλογών σε νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές της ΝΔ. 

Η εκτελεστική γραμματεία είναι το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο της ΝΔ μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Πολιτικής Επιτροπής. Πρόκειται για ένα διαρκές όργανο, που υλοποιεί τις αποφάσεις του κόμματος και είναι αρμόδιο για όλα τα θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Οργάνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού. 

Την Εκτελεστική Γραμματεία απαρτίζουν κοινοβουλευτικά αλλά και εξωκοινοβουλευτικά μέλη καθώς και ex officio στελέχη της ΝΔ. 

Κοινοβουλευτικά Μέλη

- Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Βουλευτής Ιωαννίνων
- Περικλής Μαντάς, Βουλευτής Μεσσηνία
- Γιάννης Οικονόμου, Βουλευτής Φθιώτιδα
- Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών

Εξωκοινοβουλευτικά Μέλη

- Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλία
- Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος ΕΣΕ
- Γιάννης Πολιτόπουλος, Οικονομολόγος-Επιχειρηματία
- Μαρία Σαρηγιαννίδου, Δικηγόρος

Υπενθυμίζουμε ότι τα ex officio μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας είναι : Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ, οι  Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης αντιπρόεδροι της ΝΔ, ο Γιώργος Στεργίου γραμματέας της ΠΕ, ο Σταύρος Καλαφάτης γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ο Γιάννης Μπρατάκος γενικός δ/ντης της ΝΔ, ο Σπήλιος Λιβανός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και ο Παύλος Μαρινάκης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.