Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5%  έναντι 21,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 5% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 4,7% το ΚΚΕ, στο 3,2% το ΜέΡΑ 25, στο 2,9% η Ελληνική Λύση και ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα, με τη ΧΑ μόλις στο 1,5%.

Στην ερώτηση για τις εντυπώσεις που έχουν οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης ανά τομέα, σχεδόν 9 στους 10 (87%) κρίνουν μάλλον θετικά την κυβέρνηση στον τομέα της δημόσιας υγείας/κορονοϊό ενώ το 74% συμφωνεί με την κυβέρνηση στις ενέργειές της αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Το 60% κρίνει θετικά και τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επίσης, 6 στους 10 έχουν θετικές εντυπώσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το 54% συμφωνεί με την κυβέρνηση στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, το 52% στην Παιδεία, το 46% στην φορολογική πολιτική. Αρνητικά αξιολογούνται οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο Μακεδονικό (37% θετικές εντυπώσεις 44% μάλλον αρνητικές), στα εργασιακά θέματα (40% έναντι 49%) και στο μεταναστευτικό (40% έναντι 55%).

Κορονοϊός

Στην ερώτηση για το ποιο πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το 38% απαντά η επιδημία του κορονοϊού, το 31% η οικονομία, το 9% η ανεργία και το 8% το προσφυγικό/μεταναστευτικό που έχει «πέσει» εξαιτίας των εξελίξεων με τη δημόσια υγεία.

Το συντριπτικό ποσοστό του 97% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ΕΣΥ απέδειξε ότι είναι αναγκαίο και πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και το 77% πιστεύει ότι η Κίνα οφείλει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την προέλευση του κορονοϊού.

Το 95% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να έχει πιο ενιαία στάση στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μητσοτάκης Vs Τσίπρας

Το 74% αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% αρνητικά ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα, το 33% τον αξιολογεί θετικά και το 56% αρνητικά.

Δημοφιλία υπουργών

Ο Βασίλης Κικίλιας αναδεικνύεται «πρωταθλητής» στην προτίμηση των πολιτών, καθώς οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 22% τον θεωρούν καλύτερο υπουργό της κυβέρνησης. Ακολουθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 11%, ο Αδωνις Γεωργιάδης με 8%, η Νίκη Κεραμέως με 7%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας με 5% και οι Νίκος Δένδιας και Νίκος Χαρδαλιάς με 4%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.204 άτομα την περίοδο 22-28 Απριλίου.