«Θα έπρεπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να είναι παρών στην τελετή, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι τις εποχές αυτές τις έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε εδώ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως θα το επιθυμούσε το σύνολο της κοινωνίας. Κρίμα!» είπε.

«Σήμερα σε μια λιτή τελετή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, τιμήσαμε τη μνήμη τριών συμπολιτών μας: της Παρασκευής, της εγκυμονούσας Αγγελικής και του Επαμεινώνδα που δολοφονήθηκαν τραγικά σε τούτο εδώ το κτήριο. Ο συμβολισμός αυτής της κίνησης είναι σαφής και ξεκάθαρος. Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμου του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας, η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ, απ' όπου και αν προέρχεται, ιδεολογικά» τόνισε.

Όπως είπε, «προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας αυτές τις εποχές, με ζωντανές όμως τις μνήμες, χαραγμένες για πάντα στην ψυχή μας, μιας εποχής που μας πόνεσε πολύ και πόνεσε περισσότερο απ' όλους τις οικογένειες των θυμάτων που σήμερα αναζητούν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση την τελική δικαίωση».