Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται ότι οι πολίτες είναι αρνητικοί να ανοίξουν ξανά τα δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, στο βαρόμετρο της Opinion Poll, το 82% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει δημοφιλία 28%.

Η κυριαρχία αυτή εκφράζεται και στην ερώτηση για την καταλληλότητα, όπου ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 52% των προτιμήσεων , 32.5% μπροστά από τις προτιμήσεις που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας με 19.5%.

Από την άλλη, το 40% αισθάνεται λίγο ή καθόλου αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο επόμενο διάστημα έναντι του 56% που δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο. Υπάρχει μία σημαντική μερίδα της κοινωνίας που αισθάνεται φόβο, αβεβαιότητα με δεδομένα τα σταδιακά μέτρα άρσης της καραντίνας.

Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ενώ ήδη εκφράζεται απαισιοδοξία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην σχετική ερώτηση το 47% δηλώνει πολλή και αρκετή εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 50% που δηλώνει λίγη και καθόλου εμπιστοσύνη.

Υπάρχει φόβος, απαισιοδοξία και αβεβαιότητα που φαίνεται ότι οδηγεί σε μία στάση σχετικού κρατήματος και επιφύλαξης  απέναντι στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον πρωθυπουργό παρά το ισχυρό προφίλ και πολιτικό απόθεμα που δείχνει να διαθέτει. Είναι φανερό, ότι αυτό το εύρημα χτυπάει καμπανάκι για την ετοιμότητα της Κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση στο ερώτημα αν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία. Μία συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 77% απαντά όχι, ενώ το 23% απαντά ναι. Πρόκειται για εύρημα που δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί.

Το πολιτικό κλίμα σ΄αυτή την συγκυρία εκφράζεται ασφαλώς στην πρόθεση ψήφου. Η Ν.Δ συγκεντρώνει 40.2% ( 40% στην τελευταία μέτρηση) έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ ( Είχε 20.2%).

Ακολουθούν : ΚΙΝΑΛ 4.5% ( 5% στην προηγούμενη έρευνα) , Κ.Κ.Ε 5%( 5.5%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4% ( 4,5%) και ΜΕΡΑ 25  3% ( 2%).

Δείτε τους πίνακες στη gallery