Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του σε Τουρκικό δίκτυο επανέλαβε ότι  η πολιτική των ανοικτών συνόρων συνεχίζεται. «Όποιος θέλει μπορεί να πάει στην Ευρώπη. Όποιος θέλει, μπορεί να φύγει φυσικά. Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν πάνε προς τα κει, η διαδικασία πήγε λίγο πίσω. Από την άλλη πλευρά, η απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα και τα στραβά μάτια της Δύσης σε αυτή, έδειξαν πραγματικά τα διπλά «στάνταρντς»  που ισχύουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων» είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αποκρυσταλώνοντας την Τουρκική θέση, περιγράφοντας ίσως ένα νέο μεταναστευτικό κύμα στα χερσαία ή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Στα όσα πάντως είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε ο Νίκος Δένδιας, τονίζοντας - μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής - πως η εθνική κυριαρχία δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. «Καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι η υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δεν είναι διαπραγματεύσιμο αγαθό», είπε ο κ. Δένδιας, ενημερώνοντας παράλληλα τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για τα σχεδόν καθημερινά μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων, αλλά και τα απανωτά περιστατικά πυροβολισμών στον Έβρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, μέσω του Γιώργου Κατρούγκαλου υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το όπλο των κυρώσεων, την ώρα που πάντως Τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και χθες υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι.

Σε νέα ημερομηνία θα διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Καταιγίδα» που αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Είχε προηγηθεί πάντως τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ – Παναγιωτόπουλου, με τον τούρκο υπουργό άμυνας να ζητά την αναβολή όλων των στρατιωτικών ασκήσεων των δύο χωρών εξαιτίας της πανδημίας. Σήμερα πάντως ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβάδης Στεφανής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε ακριτικά νησιά.