Ο κ. Μητσοτάκης αύριο το απόγευμα θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς

Ήδη, η κυβέρνηση, με μπαράζ διεθνών επαφών συνεχίζει να στρώνει το χαλί, προκειμένου να υπάρξει ένα ουσιαστικό restart στον τουρισμό από το τέλος Ιουνίου και να μην χαθεί η τουριστική σεζον, ενώ, όπως έγραφε από χθες το Reader.gr, ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει παρουσιαστεί και το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό, τόσο ως προς το υγειονομικό του σκέλος, όσο και ως προς το σκέλος της στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στον κλάδο.

Σήμερα, στο παιχνίδι μπαίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος, όπως έγραψε από το Σάββατο το Reader.gr, θα πρωταγωνιστήσει σε μια βαλκανική «τετραμερή» κορυφής, με τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν και τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς. Στόχος, οι κοινού κανόνες στις μεταξύ των χωρών μετακινήσεις, χωρίς καραντίνα, με δεδομένο ότι οι προαναφερθείσες χώρες αποτελούν βασικές πηγές του οδικού τουρισμού προς την Ελλάδα. Κατά πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει νέα επικοινωνία σε επίπεδο κορυφής με τα μέλη του Smart Covid Management Group, το κλαμπ των «επιτυχημένων» χωρών (Αυστρία, Τσεχία, Νορβηγία, Δανία, Ισραήλ Αυστραλία, Σιγκαπούρη).