Η κ. Αυγέρη, μέλος της επιτροπής της προανακριτικής υποστήριξε επίσης ότι κατά την τρέχουσα διερεύνηση δεν κατατέθηκε κάποιο στοιχείο για παρέμβαση Παπαγγελόπουλου. «Το μόνο που υπάρχει είναι η προσπάθεια της ΝΔ να πάρει "ρεβάνς”» σημείωσε.

Τόνισε επίσης ότι ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής επιχειρούν να βγάλουν απόφαση πριν τη Δικαιοσύνη, πως η πλειοψηφία ξέρει ότι δεν έχει στοιχεία με συνέπεια να «κόβει και να ράβει το κατηγορητήριο», ενώ χρησιμοποιεί - για τη διεύρυνσή του - απόρρητες καταθέσεις, προτού μάλιστα καταθέσει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου. «Αν ξεκινούσε η προανακριτική από την κ. Δημητρίου, η αποστολή της επιτροπής θα σταμάταγε εκεί» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αυγέρη.

«Η σημερινή διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής μάς δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε καθαρά – ξεκάθαρα για το παιχνίδι που παίζει η ΝΔ με τους θεσμούς, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis.

Και, αναπόφευκτα, μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε –ή ορθότερα να συνειδητοποιήσουμε– με ποιον τρόπο η ΝΔ θέλει, τελικά, να κυβερνά.

Θέλει να κυβερνά επειδή της δόθηκε η λαϊκή εντολή; Ή θέλει να κυβερνά σα να τις ανήκουν ιδιοκτησιακά οι θεσμοθετημένες εξουσίες;» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε επίσης πως στην περίπτωση του σκανδάλου Novartis η αντιστροφή των ρόλων που επιχειρείται, ξεπερνά κάθε όριο. «Οι ελεγχόμενοι γίνονται διώκτες, ο βασικός εμπλεκόμενος Φρουζής γίνεται από τη ΝΔ αξιόπιστος μάρτυρας. Όλως τυχαίως μετά την κατάθεσή του η κυβέρνηση περνά ρύθμιση που επιτρέπει το ξεπάγωμα δεσμευμένων λογαριασμών, λες και κάποιος τον επιβράβευσε που είπε –ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas– ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis στην Ελλάδα. Βέβαια, ο ίδιος δεν είπε λέξη για Παπαγγελόπουλο και σκευωρία» τόνισε.

Μόνο που η εξέλιξη της Προανακριτικής, με την οποία η ΝΔ προσπάθησε με κάθε πονηρό  κι αθέμιτο μέσο να νομιμοποιήσει τα περί δήθεν «σκευωρίας Παπαγγελόπουλου», της επιφύλασσε άλλη μια αντιστροφή, που όμως δεν περίμενε.

Όχι μόνο δεν κατατέθηκε κάποιο στοιχείο απ’ το οποίο να προκύπτει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου, αλλά αποκαλύπτεται ότι η δήθεν «σκευωρία Παπαγγελόπουλου» είναι στην πραγματικότητα μια «σκευωρία της ΝΔ». Ενορχηστρωμένη από συγκεκριμένους κύκλους της, οι οποίοι επιχειρούν να πάρουν τη ρεβάνς, αλλά και να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο στη δεξιά παράταξη» υποστήριξε.