Για «πρωτοφανή λαθροχειρία» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το «αλαλούμ» που προέκυψε με την ψήφο του βουλευτή Καλογιάννη στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Σχολιάζουν ακόμα το ίδιο το ψηφοδέλτιο, που όπως τονίζουν «δεν έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίζουν ξεχωριστά για τα 7 αδικήματα που δήθεν τέλεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος». 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Πρωτοφανής λαθροχειρία σε απευθείας μετάδοση πανελληνίως έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα στη Βουλή κατά τη διαδικασία ψήφισης για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην Αν. Υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου.

Σε ζωντανή αναμετάδοση κατεγράφη ο κος Καλογιάννης να ρίχνει στην κάλπη ψηφοδέλτιο χωρίς φάκελο, να ακούγεται «όχι , όχι είναι άκυρο!....» και μεταξύ άλλων να ακούγεται η αφοπλιστική φράση «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ»! Στη συνέχεια ΑΝΟΙΞΕ η κάλπη, ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ το ψηφοδέλτιο… τοποθετήθηκε σε φάκελο και η «διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη διαδικασία της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου αντί για τη δίωξη των υπαιτίων για το σκάνδαλο της Novartis.
Ξεπερνά όμως κάθε φαντασία η λαθροχειρία που έλαβε σήμερα χώρα και την οποία παραδέχτηκε ανοιχτά από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρός της, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε συνέχεια της καταγγελίας που μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επισήμως (άρθρο 69 παρ. 2 εδ. Β ΚτΒ ).

Επιπλέον τα ψηφοδέλτια που μοιράστηκαν στους Βουλευτές δεν έδιναν τη δυνατότητα σε κάθε Βουλευτή να ψηφίσει χωριστά για κάθε μία από τις επτά υποτιθέμενες πράξεις που δήθεν τέλεσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατά παράβαση του άρθρου 60 του Συντάγματος.  Συνολικά, όχι μόνο η διαδικασία είναι άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα αλλά είναι και πρωτοφανής στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία, γράφτηκε  σήμερα. Σε απευθείας μετάδοση πιάστηκαν «με την κάλπη στην πλάτη»!