Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέθετε για δεύτερη μέρα ενώπιον της Προανακριτικής ενοχλήθηκε από το περιεχόμενο των ερωτήσεων του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μέλους της επιτροπής, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, τον οποίο αποκάλεσε «προβοκάτορα», δηλώνοντας ότι αρνείται να απαντήσεις στις ερωτήσεις του.

Η συγκεκριμένη έκφραση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη «κότα λειράτη».

Μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά κατά την αποχώρηση των δύο από την αίθουσα, καθώς ο Κώνσταντινός Κυρανάκης απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον τρόπο και το ύφος του, αποκαλώντας τους «κότες».

Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Γκιόλα, ο οποίος φέρεται να τον έσπρωξε. Πάντως ο κύριος Γκιόλας, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την αντίδραση του από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος την έκανε δεκτή και ζήτησε από την πλευρά του συγνώμη για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Έτσι έπεσαν οι τόνοι, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να επιμένει ότι ως μέλος της επιτροπής έχει το δικαίωμα να κάνει όποια ερώτηση θέλει.