Μετά το τέλος των περιορισμών κυκλοφορίας στις 4 Μαϊου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τις στοχευμένες εξόδους από το γραφείο του. Ξεκίνησε από την αγορά στο Παγκράτι, ενώ στη συνέχεια πήγε και στην Ερμού, όταν άνοιξε σχεδόν το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων. Όταν, δε, επέστρεψαν στις τάξεις όλα τα παιδιά του Λυκείου και του Γυμνασίου, ο πρωθυπουργός πήγε σε σχολείο στο Παγκράτι και συνομίλησε με τους μαθητές που έκαναν  ξανά πρεμιέρα στις τάξεις. Και το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Εθνικό Θέατρο, στέλνοντας μήνυμα για τη στήριξη του πολιτισμού ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. 

Όπως μεταδίδει πρωθυπουργικός συνεργάτης, ο πρωθυπουργός συνεχίζει το πρόγραμμά του, έστω και με τους αυτονόητους περιορισμούς λόγω πανδημίας. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει στοχευμένες εξόδους από το Μέγαρο Μαξίμου, για να αποφεύγει τα φαινόμενα…ιδρυματισμού, ο οποίος προκαλείται από τον εγκλεισμό στην κυβερνητική έδρα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στα Χανιά, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, για τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Θα είναι, επίσης, ίσως το πρώτο Σαββατοκύριακο, μετά από αρκετούς μήνες και αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου Σάββατα και Κυριακές που ο πρωθυπουργός θα έχει μερικές ώρες μέρες ανάπαυλας. Στην ίδια γραμμή θα είναι και αρκετοί συνεργάτες του, οι οποίοι περνούσαν το βράδυ της Παρασκευής με τον…φόβο του τηλεφωνήματος από το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, για σύσκεψη νωρίς την επομένη. 

Η Δευτέρα, όμως, θα είναι μια άλλη μέρα και ο κ. Μητσοτάκης θα είναι εκ νέου στο γραφείο του. Τη Δευτέρα, παράλληλα, σηκώνουν ρολά με τα τραπεζάκια έξω και τα καταστήματα εστίασης. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως πληροφορείται το Reader.gr, δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να κάνει μια βόλτα σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πώς κυλάει η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του κλάδου και, βεβαίως, αν τηρούνται οι νέες προδιαγραφές.

Εκτός αυτού, όμως, και με δεδομένη και την άρση των περιορισμών μετακίνησης από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα, ο πρωθυπουργός θα κάνει και την πρώτη επίσκεψη εκτός των τειχών. Αυτή θα γίνει την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Στην ατζέντα υπάρχουν ήδη ραντεβού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ ο πρωθυπουργός προγραμματίζει να επισκεφθεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας «Άγιος Παντελεήμονας».

Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει και την καθιερωμένη βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Νίκης, στην παραλία της πόλης, όπου επίσης θα έχουν μόλις επανεκκινήσει τη λειτουργία τους τα καταστήματα εστίασης.