Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στην πόλη με πρώτη στάση τον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, o κ. Μητσοτάκης μόλις έφτασε στον σταθμό κατευθύνθηκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 που εκτελεί το δρομολόγιο Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και στη συνέχεια μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 80 (ΚΤΕΛ-Μάλγαρα).

Ευδιάθετος και χαμογελαστός, χαιρέτησε τον οδηγό, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στ. Τσόλης τον ενημέρωσε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ανάληψης από τα ΚΤΕΛ συγκοινωνιακού έργου που ήταν μέχρι πρότινος στην ευθύνη του ΟΑΣΘ.

Επίσης ο κ. Τσόλης δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φωτογραφία που είχε στο αρχείο του με τους γονείς του πρωθυπουργού, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη Μαρίκα Μητσοτάκη σε μια κοινωνική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 35 χρόνια.

Ο κ. Τσόλης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως οι πληρότητες στις νέες γραμμές αστικής συγκοινωνίας που ανέλαβε η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ ανέρχεται στο 60-70% και ότι ήδη έγιναν 400 προσλήψεις. Όπως εξήγησε ο κ,. Τσόλης αυτή τη στιγμή, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών διαθέτουν συνολικά 150 λεωφορεία για την πραγματοποίηση δρομολογίων σε 31 γραμμές και εκτελούν πλέον το 1/3 του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το νέο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι τον ξεναγούν στις εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τον κ. Τζιτζικώστα με το καθιερωμένο πλέον λόγω κορωνοϊού χτύπημα στον αγκώνα, ενώ ιδιαίτερο χαιρετισμό απηύθυνε στην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, την οποία μάλιστα επαίνεσε για τις στιλιστικές επιλογές της λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς είμαστε πολύ πίσω ενδυματολογικά».