Μπορεί αρκετοί να κατηγόρησαν το κόμμα της Κουμουνδούρου πως η αντιπολίτευση που ασκούσε τους μήνες που ακολούθησαν τις εκλογές έμοιαζε «αμήχανη», όμως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκει την αντιπολιτευτική του ταυτότητα σε δύο τομείς που ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως έχει το «πάνω χέρι». Στην οικονομία, αλλά και στα Εθνικά θέματα.

Με την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι 2», που όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου είναι ρεαλιστικό και απόλυτα κοστολογημένο θέλησε να «υπενθυμίσει» πως το κόμμα του έχει το «Know How» στην διαχείριση μιας οικονομικής κρίσης. Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του παρουσίασαν ένα σχέδιο διάσωσης της οικονομίας, με σαφή επίκεντρο τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα και προτείνοντας μέτρα για όλους τους τομείς που επλήγησαν από την πανδημία.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δείξει πως ασκεί τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, ενώ σημείωναν χαρακτηριστικά πως είναι «ίσως η πρώτη φορά που αξιωματική αντιπολίτευση στον τόπο μας κατέθεσε στην κυβέρνηση μια συνολική, πλήρη, κοστολογημένη και αξιοποιήσιμη πρόταση».

Ο δεύτερος τομέας στον οποίο εστιάζει την αντιπολίτευση του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα Εθνικά θέματα. Ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η δική του κυβέρνηση τα θέματα αυτά, σημειώνοντας πως η Ελλάδα αναβάθμισε τη θέση της στο διεθνές στερέωμα και ενίσχυσε τη θέση της στα Βαλκάνια, αλλά και στο Αιγαίο.

Από την Κουμουνδούρου επιμένουν να ζητούν εξηγήσεις, τρεις ημέρες μετά για το περιστατικό με τους Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο, επιμένοντας πως η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται όταν δηλώνει πως δεν έγινε κάτι «το αξιοσημείωτο».

«Το Σάββατο πρωί το ΥΠΕΞ απάντησε ότι είχε πραγματοποιήσει διάβημα στη γείτονα Διότι Τούρκοι στρατιώτες πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερών. Το ΥΠΕΞ, δηλαδή, αποδέχτηκε ότι Τούρκοι στρατιώτες είχαν εισέλθει στη χώρα  (εφόσον δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις διάβημα για ενέργειες τούρκων αν αυτοί ήταν εντός της Τουρκίας!). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τον κ. Δένδια την Κυριακή στον Σκάι, όπου ο ίδιος είπε ότι το διάβημα πραγματοποιήθηκε λόγω τουρκικής κινητικότητας» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Γενικότερα πάντως από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως στα Ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της κινείται σε λάθος κατεύθυνση σημειώνοντας πως συνεχίζει να πορεύεται με την λογική του κατευνασμού, που αποδεδειγμένα πλέον οδηγεί την Τουρκία να αυξάνει την προκλητικότητα της.