«Δεν υπάρχει θέμα αυξημένης εποπτείας, είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική με μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Δεν θέλω να μπερδεύονται οι Έλληνες: Με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν Μνημόνια, με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Οι Έλληνες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε Μνημόνιο και μας άφησε σε κατάσταση ενισχυμένης εποπτείας. Δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί», υπογράμμισε, επιπρόσθετα, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις στα Νέα, όπου γίνεται λόγος για ενισχυμένη εποπτεία. 

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι κρίσιμο είναι να υπάρχει σωστός σχεδιασμός ως προς τη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων. Τόνισε ότι υπάρχει και η Επιτροπή που εξετάζει το αναπτυξιακό μοντέλο και θα ενσωματώσει στους σχεδιασμούς της τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Τόνισε, συνεπώς, ότι το σχέδιο για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα λαμβάνει υπόψιν τους επιπρόσθετους πόρους και υπογράμμισε ότι θα ενσωματωθεί στο Μεσοπρόθεσμο που υποβάλλουμε. 

Αναφερόμενος στην όλο και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχει ένα σχέδιο ενεργειών που θα ξεκινήσει να κλιμακώνεται από σήμερα, ενώ ανέφερε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας έρχονται σε συνέχεια των άκυρων τουρκολιβυκών Μνημονίων. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε τα δικά μας δικαιώματα», είπε ο κ. Πέτσας. 

Ως προς τον τουρισμό και τις αφίξεις τουριστών από τις 15 Ιουνίου και μετά, ξεκαθάρισε ότι τα έξοδα για την όποια καραντίνα τουριστών θα επιβαρύνουν το ελληνικό Δημόσιο, αλλά τόνισε ότι φαίνεται ότι σε πλείστες όσες χώρες οι επιδημιολογικοί κύκλοι συντονίζονται προς τα κάτω.