Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες πραγματοποίησε μια βόλτα στην Καισαριανή όπου συνομίλησε με επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ θα ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θέλοντας να επικοινωνήσει ο ίδιος το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να επανεκκινήσει τη διαδικασία μετασχηματισμού του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα θα βρεθεί μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, στη Ρόδο, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

Στο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή κι όπου συζητήθηκαν για πέντε ώρες περίπου όλα τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και του κόμματος, αποφασίστηκε από αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσουν και πάλι οι επαφές των στελεχών με τις οργανώσεις και να συνεχιστεί η προσπάθεια για την εγγραφή μελών, με πιο μικρές συγκεντρώσεις και διαδικτυακές συζητήσεις.

Παράλληλα αποφασίστηκε και η γνωστοποίηση του οικονομικού προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι 2», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγηση του να σημειώνει την σημασία της επικοινωνίας του από όλα τα στελέχη και κυρίως στις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση του κορονοϊού και που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το συγκεκριμένο σχέδιο.  

Είναι πάντως δεδομένο πως το περισσότερο «βάρος» της επικοινωνίας του σχεδίου φαίνεται να το παίρνει πάνω του, με μια σειρά επαφών που ξεκινάει με αρμόδιους φορείς, ενώσεις εργαζομένων αλλά και με άμεση επαφή με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα, στο  πολιτικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την διεξαγωγή της ΚΕΑ μετά τις 15 Ιουνίου (αφού προηγηθεί ένα ακόμη πολιτικό συμβούλιο), ενώ ανακοίνωσε και την απόφαση του να προστεθεί στο υπάρχον όνομα το «Προοδευτική Συμμαχία», που θα είναι εκτός απροόπτου και η οριστική εισήγηση του στην ΚΕΑ, παρότι υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από στελέχη που ζητούσαν η προσθήκη να είναι «ριζοσπαστική κι αριστερή».