Ισχυρό πολιτικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθούν να διατηρούν ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσκόπηση της Pulse RC για το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάστηκε απόψε. Οι πολίτες, με βάση την έρευνα, εμφανίζονται ικανοποιημένοι ως προς το σκέλος διαχείρισης της κρίσης και αποτιμούν σε πρώτη φάση θετικά τα οικονομικά μέτρα για την επόμενη μέρα, έστω και με ισχυρές επιφυλάξεις. Εξαιρετικό ενδιαφέρον, δε, παρουσιάζει και η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ΚΙΝΑΛ έναντι των κυβερνητικών ενεργειών, η οποία είναι άκρως θετική.

Με βάση την έρευνα της Pulse, το 75% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης στην επιδημία έναντι του 19%, με τις τιμές να παραμένουν σταθερές έναντι της προηγούμενης μέτρησης. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείται θετικά από το 42% των ερωτηθέντων έναντι 50% που την αποτιμά αρνητικά, ενώ από το 79% αποτιμάται θετικά η στάση του Σωτήρη Τσιόδρα και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Τέλος, 83% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Οι πολίτες εμφανίζονται μετριοπαθώς ανήσυχοι για την επανάκαμψη της επιδημίας. Το 44% ανησυχεί πολύ ή αρκετά, το 27% μέτρια και το 20% από λίγο έως ελάχιστα. Προοδευτικά, όσο μεγαλύτεροι οι ερωτηθέντες, τόσο μεγαλύτερη και η ανησυχία. Ενδεικτικά, οι πολίτες 17-29 ετών ανησυχούν πολύ κατά 25%, ενώ το 59% των ερωτηθέντων 60 και άνω ανησυχεί πολύ.

Ως προς τα οικονομικά μέτρα, το 54% απαντά πως είναι μάλλον στη σωστή κατεύθυνση, με τους ψηφοφόρους της ΝΔ να εμφανίζονται θετικοί κατά 82% και τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ κατά 73%. Ότι κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση απαντά το 37%  και το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ενός 27% που τα αξιολογεί θετικά.

Οι πολίτες εμφανίζονται, παράλληλα, θετικοί σε ένα σενάριο ανασχηματισμού με 55% έναντι ενός 22%, ενώ και το 43% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμά πως απαιτείται ένα ανακάτεμα της τράπουλας.

 Tο 64% των πολιτών επιθυμεί να πάει διακοπές σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα, εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προσφορές και τιμές, σε αντίθεση με το 28%.

Τέλος, ως προς τους πολιτικούς δείκτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κερδίζει με double score τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία (50% έναντι 24%), με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, να κάνει μια ελαφρά διόρθωση προς τα πάνω. Όσο για την πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ εξακολουθεί να είναι σχεδόν σχεδόν 20 μονάδες, με 42,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ αμετάβλητο στο 6%, το ΚΚΕ ελαφρώς πτωτικά στο 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%, ελαφρώς καλύτερα έναντι της προηγούμενης έρευνας. Σημειωτέον, στο «άλλο» εντοπίζεται για πρώτη φορά ως απάντηση το «Κόμμα Κασιδιάρη», μαζί με τη Χρυσή Αυγή, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, τη Δημιουργία Ξανά και την Πλεύση Ελευθερίας.