Λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού ο Γιώργος Σταθάκης και η ομάδα του είχαν ολοκληρώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναμένονταν να τεθεί προς συζήτησης και νa επικυρωθεί στο μεγάλο συνέδριο το οποίο θα διεξάγονταν στα μέσα Μαΐου.

Τα δεδομένα όμως στην παγκόσμια οικονομία άλλαξαν, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές στο πρόγραμμα του, προτού ο Αλέξης Τσίπρας το παρουσιάσει, όπως έχει αποφασίσει στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο.

Οι αλλαγές που γίνονται αφορούν κυρίως την ενίσχυση του κράτους και την κρατικοποίηση υπηρεσιών, αφού όπως επισημαίνεται ιδιαίτερα στην υγεία, αλλά και σε άλλους τομείς, η περίοδος έξαρσης του κορονοϊού απέδειξε πως το ισχυρό δημόσιο είναι η μόνη απάντηση σε μια μεγάλη κρίση.

Οι παροχές του κράτους προς στους πολίτες ενισχύονται στο πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα πρόγραμμα που θα τεθεί σε διαβούλευση στα αρμόδια όργανα του κόμματος, το προσεχές διάστημα.

Από στόμα σε στόμα επικοινωνεί το σχέδιο του ο ΣΥΡΙΖΑ

Από γειτονιά σε γειτονιά κι από στόμα σε στόμα επιδιώκει να επικοινωνήσει το οικονομικό του σχέδιο «Μένουμε όρθιοι 2» ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «χτενίζουν» τις περιφέρειες.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χθες στη Ρόδο όπου και συνομίλησε με τοπικούς φορείς, αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ το ίδιο κάνουν και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος που έχουν, κυριολεκτικά, πάρει στους δρόμους και ενημερώνουν κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για τις προτάσεις που κατέθεσαν με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2».

Όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου, ο κόσμος δείχνει πλέον διάθεση να ακούσει και να ενημερωθεί για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος, ενώ είναι πολλά τα παράπονα που εκφράζουν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης και την προστασία που παρείχε στις επιχειρήσεις τους.      

Σημείωναν χαρακτηριστικά πως οι μικρομεσαίοι, ιδιαίτερα, επιχειρηματίες αισθάνονται ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, αφού υποστηρίζουν πως η βοήθεια από την κυβέρνηση δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης.