Όπως πάντως είναι σε θέση να γνωρίζει το Reader.gr οι επιθέσεις που δέχεται ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν τον ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού ο ίδιος τις αντιμετωπίζει περίπου ως αναγκαίο κακό της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλό θα ήταν πάντως να θυμούνται στον ΣΥΡΙΖΑ πως λίγες ημέρες πριν το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε επιτεθεί στον Σχοινά γιατί «δρα ως Έλληνας και όχι ως Ευρωπαίος», ενώ καλό θα ήταν να μην ξεχνούν και τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε ο σημερινός Αντιπρόεδρος με την προηγούμενη ιδιότητά του ως Εκπροσώπου της Κομισιόν, τις κρίσιμες μέρες και εβδομάδες γύρω από το δημοψήφισμα του 2015 για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Reader.gr ο κ. Σχοινάς εξακολουθεί να εργάζεται για την προώθηση των ελληνικών θέσεων σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά.

Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θυμούνται τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πως στα εξωτερικά «λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται».

Για την ιστορία ο κ. Χαρίτσης είπε χθες ότι δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση του Έλληνα Επιτρόπου, Μαργαρίτη Σχοινά καθώς «ενώ χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες που είναι σε καίριες θέσεις να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν τη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο […]

Δεν μας ικανοποιεί η στάση του κ. Σχοινά. Πώς να μας ικανοποιεί; Όταν έχουμε Έλληνες σε τόσο κρίσιμα πόστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν υπάρχουν από τη μεριά τους κατάλληλες ενέργειες για να προστατευτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».