«Ο τουρισμός επέστρεψε. Ανοίγουμε σε επισκέπτες. Το κάνουμε με την ασφάλεια σας ως ύστατη προτεραιότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στη Σαντορίνη και σε όλη την Ελλάδα προετοιμαζόμαστε για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε ότι στη νέα κανονικότητα το ελληνικό καλοκαίρι είναι κάτι περισσότερο από την εκπληκτική θάλασσα. «Είναι μια αντίληψη της ηρεμίας, της γαλήνης», τόνισε.

«Η Ελλάδα είναι open for business. To ότι μπορούμε να κάνουμε σεζόν έχει να κάνει με την αντίληψη, αλλά και με την πολύ σκληρή δουλειά», είπε ο πρωθυπουργός. «Αποτελέσματα, πίστη και σκληρή δουλειά θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό καλοκαίρι θα είναι κάτι μοναδικό για τους επισκέπτες μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το 2021 και το 2022 θα χτίσουμε πάνω στη φετινή βάση.

Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα, έκανε λόγο για ένα «νέο κεφάλαιο που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει να παίξει κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη». Εξήγησε πώς θα ανοίξει ξανά ο τουρισμός από τη Δευτέρα και σε δεύτερο χρόνο πλήρως από την 1η Ιουλίου. «Το 2020 ήταν ένα δύσκολο έτος. Ο καθένας αισθάνεται την επίδραση, προχωράμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε τη μάχη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται με βάση την εμπειρία της και για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού από το φθινόπωρο, αλλά τόνισε ότι έχουμε ως συγκριτικό πλεονέκτημα τον καιρό, καθώς είμαστε έξω το καλοκαίρι και οι ρυθμοί μετάδοσης το καλοκαίρι είναι μικρότεροι.

«Ανοίγουμε ελεγχόμενα και σε φάσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση, για τα ρίσκα του ανοίγματος. Ανέφερε ότι τις προηγούμενες μέρες έγιναν 4.000 τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας και βρέθηκαν μόλις 2 θετικά κρούσματα.

«Έχουμε τη δυνατότητα, αν υπάρχει τοπικό ξέσπασμα, να το αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει την οικονομική ζημία για φέτος και ξεκαθάρισε ότι στόχος δεν είναι να γίνει η Ελλάδα νούμερο 1 προορισμός στην Ευρώπη, αλλά ένας ασφαλής προορισμός, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από μια χαμένη χρονιά», είπε και ανέφερε ότι στόχος είναι ένα δεύτερο success story, μετά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και στη διαχείριση των οικονομικών παραμέτρων της κρίσης. Ανέφερε, δε, ότι, αν βρεθεί εμβόλιο η θεεραπεία, το 2021 θα είναι χρονιά «έκρηξης» για τον ελληνικό τουρισμό.