Κατά την άφιξή τους οι δύο άνδρες περπάτησαν μέχρι την «αλυσίδα» στη συνοριακή διάβαση, όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες πριν από τα σύνορα.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Ζοζεπ Μπορέλ έφτασε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Μπορέλ θα δει επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για την Κύπρο όπου θα βρεθεί αύριο για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του νησιού.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας έχει πλήρη εικόνα των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή, αλλά θέλει να ακούσει από κοντά τις απόψεις της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης, λίγες μέρες πριν την πρώτη – με φυσική παρουσία – συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, όπου έχει αποφασιστεί πως θα ασχοληθεί με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στις ευρωτουρκικές σχέσεις με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα εις βάρος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.