Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για το περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο διαδηλωτής που συμμετείχε σε συγκέντρωση κατά της έλευσης του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

«Την 5η Οκτωβρίου 2019, ενώπιον όλης της Ελλάδος, καθώς η πράξη του απαθανατίστηκε πολλαπλώς από τον φωτογραφικό φακό, το στέλεχος του ΚΚΕ, ονόματι Βασίλειος Πύρρος, και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας στις τελευταίες εκλογές με τη Λαϊκή Συσπείρωση επιτέθηκε με αγριότητα ασκώντας επικίνδυνη φυσική βία σε άνδρα της ΕΛ.ΑΣ» ανέφερε ο κ. Μπογδάνος. «Τα στοιχεία του συγκεκριμένου στελέχους που πήρε μέρος σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας επώνυμα, με τα χαρακτηριστικά του ακάλυπτα, και με την κομματική/πολιτική του ιδιότητα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την 7η Οκτωβρίου 2019, οπότε και είχε παρέλθει η ισχύς του αυτοφώρου» συνεχίζει.

«Εντούτοις, καμία ενέργεια δεν έλαβε χώρα από την πλευρά της Ελληνικής Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, ώστε ο εν λόγω δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό να λογοδοτήσει για την -προφανώς παράνομη και απειλητική για την υγεία και την ακεραιότητα εν υπηρεσία άνδρα της ΕΛ.ΑΣ- πράξη του» σημειώνει και καταλήγει «Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε η προβεβλημένη παράνομη και επικίνδυνη ενέργεια του εν λόγω πολιτικού στελέχους να έρθει στη Δικαιοσύνη;».