«Πραξικόπημα» χαρακτηρίζουν τα όσα διημείφθησαν στην τελευταία «πράξη» της Προνακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.  

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «η προανακριτική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε τις εργασίες της όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες, με ένα πραξικόπημα». Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν:

«Η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου που κατηγορείται. Παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ήθελαν την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήθελαν να εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες  μετά την παράνομη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Εδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς το προανήγγειλαν και από το βήμα της Βουλής.

Το επιχείρημα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στις ερωτήσεις της πλειοψηφίας, είναι απλά γελοίο. Τους διαψεύδουν τα πρακτικά αλλά και οι διαρροές που οι ίδιοι έκαναν και από τις οποίες φαίνεται ότι οι ερωτήσεις ήταν εκατοντάδες από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».

Παπαγγελόπουλος: Αποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου

«Στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της ΝΔ διευκρινίζω: Aποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης πολιτική μου δίωξη με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν. Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους», ανέφερε σε δήλωση του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σχετικά με την αποχώρησή του από την προανακριτική επιτροπή.