Όπως έγινε γνωστό, με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Φώτης Κουβέλη.  καταθέτουν αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «παράνομη ηχογράφηση Μιωνή» και ζητούν «να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σχετικά με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές».

Το θέμα της ηχογράφησης Μιωνή – Παππά προκάλεσε τριγμούς στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε τον Νίκο Παππά «στη σέντρα» για τις επικοινωνίες με Μυωνή., ενώ ο πρώην υπουργός ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του.

«Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και «αδειάζοντας» για πρώτη φορά από όταν προέκυψε το θέμα των συνομιλιών Παππά – Μυωνή, τον άλλοτε πιο στενό του συνεργάτη. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε βέβαια ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους». Παράλληλα σημείωσε ότι η «ανάληψη ευθύνης» που ζητά δεν είναι απλά «για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε. Από εκεί και πέρα όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος. Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κύριος Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους».