Οικονομία και κατά συνέπεια πρόωρες εκλογές. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει τονίσει σε όλους τους τόνους στη Βουλή πως θα εξαντλήσει την τετραετία, όμως στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως δεν έχει άλλη εξήγηση το γεγονός πως η ΝΔ αποφάσισε να «παίξει» τώρα όλα τα χαρτιά της…

 Όπως σημείωναν κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Σεπτέμβριο αναμένεται… τσουνάμι στην οικονομία και εκτιμούν πως η προσπάθεια «αποπροσανατολισμού από την οικονομική καταιγίδα που έρχεται δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε… ηρωική έξοδο και κάλπες από τον Μητσοτάκη», όπως σημείωναν συγκεκριμένα.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε για μία ακόμη φορά στην ομιλία του στο κλείσιμο της Κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης το Σάββατο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε επίπεδο Ευρώπης σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και από το «αν οι εκταμιεύσεις γίνουν στο δεύτερο μισό του 2021». Επίσης, σημείωσε πως «είναι σημαντικό αν οι εκταμιεύσεις θα συνδεθούν με υφεσιακές μεταρρυθμίσεις, αν θα συνδεθούν με μνημονιακού χαρακτήρα επιλογές.

Είναι πολύ κρίσιμο αν θα ισχύσει ή όχι η ρήτρα διαφυγής το 2021. Αν όχι, θα βρεθούμε μπροστά σε νέα μέτρα σύντομα, μέτρα λιτότητας, θα πυροδοτήσουν τον υφεσιακό κύκλο. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιλέξει να τα κρύψει αυτά από τον ελληνικό λαό, ή να μιλήσει με ειλικρίνεια. Αν έχει επιλέξει να δραπετεύσει ή να προχωρήσει. Τον Αύγουστο θα μάθουμε».

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που κάθε φορά που κλείνει την ομιλία του σε κάποιο κομματικό όργανο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εγρήγορση σημειώνοντας πως το θέμα των πρόωρων εκλογών κάθε άλλο παρά «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» δεν θα πρέπει να θεωρείται.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται απόλυτοι πως οι επιθέσεις που δέχονται οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.