Όπως είχε κάνει και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ανακοίνωσε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και μια σειρά άλλων οικονομικών παρεμβάσεων μετά από ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις για μια σειρά μέτρων που η αγορά περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αρχής γενομένης από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ένα «λίφτινγκ» για τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς μόλις 4.000 επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί. Παράλληλα αναμένεται και η παράταση του προγράμματος που λήγει στις 15/10 και όχι μόνο για τις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται καίρια αυτή την περίοδο, αλλά και για μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

Ακόμα έχουν κλειδώσει και ανακοινώσει που θα αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα όχι μόνο γι’ αυτές που επιδοτεί το κράτος, κατά 60% στο πλάισιο του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά συνολικά, για το σύνολο του φάσματος. Για τις εισφορές του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αναμένεται η επιδότηση να είναι μεγαλυτερη από το σημερινό 60%, ενώ η μείωση των εισφορών θα έρθει λογικά το φθινόπωρο.