Μιλώντας στη Βουλή και απευθύνοντας επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι διαμορφώνονται συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

«Η εικόνα που θέλετε να παρουσιάσετε δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική ζωή, έξω από αυτήν αίθουσα. Είναι πλαστή. Υπάρχει κρίση στην οικονομία, στην κοινωνία. Ζήτησα να έρθετε σήμερα στη Βουλή  για να δώσετε απαντήσεις, όχι σε μένα και στην παράταξή μας, αλλά στον ελληνικό λαό που αγωνιά και περνά ήδη δύσκολα.  Σας προλαβαίνω, δεν είπαμε ποτέ ότι υπάρχουν λεφτόδενδρα. Υπεύθυνα και εγκαίρως, προτείναμε το ενδιάμεσο πρόγραμμα, στοχευμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο. Για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Δεν μας ακούσατε. Το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπετε τα προβλήματα. Τα βρήκα παντού. Στη Ρόδο, στο Καστελόριζο, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαίδα στη Καστοριά , στη Φλώρινα. Μου τα μεταφέρουν καθημερινά δεκάδες εκπρόσωποι εργαζομένων και παραγωγικών φορέων. Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ» τόνισε. 

Μιλώντας για «εφιαλτικά νούμερα» είπε: Οι ίδιοι οι υπουργοί σας προβλέπουν ύφεση 16% για το Β’ τρίμηνο του 2020 και 8% για το σύνολο της χρονιάς. Κατά 259.000 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας το Α’ 5μηνο του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

«Απέναντι στον κόσμο της εργασίας η κυβέρνηση δεν επέδειξε απλώς ανεπάρκεια ή ανικανότητα. Συνειδητά εκμεταλλεύεστε την κρίση ως ευκαιρία, για να εξαπολύσετε μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα. 

Προτιμάτε αντί του Προγράμματος Επιδότησης Εργασίας που είχαμε προτείνει, να δώσετε ένα επίδομα φτώχειας διατηρώντας τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας. Και επί πλέον για όσους δουλεύουν επιχειρείτε να εφαρμόσετε το δόγμα «μισός μισθός με μισή δουλειά», μέσω του Προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Που οδηγεί στην γενίκευση της μερικής απασχόλησης και της μείωσης του μισθού των εργαζομένων κατά 20%. Διαμορφώνετε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.