Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι ο κ. Παππάς πρέπει να κάνει μήνυση σε βάρος του κ. Καλογρίτσα για συκοφαντική δυσφήμηση, εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Καλογρίτσα ότι προσπάθησε να  επηρεάσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Είπε επίσης ότι  πρέπει να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό δεν γίνει, σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχεται αυτές τις πρακτικές. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για σπείρα, για συνωμοσία και στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που όπως υποστήριζε η ίδια ήταν αδέκαστη.  

«Ο κ. Τσίπρας τώρα που τα έμαθε οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις. Αν και είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο κ. Παππάς τα έκανε χωρίς να τα ξέρει ο Τσίπρας », δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.  

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Παππάς έστησε τότε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μεσολαβούσε υπέρ μια εταιρείας  με συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που παραβιάζουν τον νόμο  ζητώντας  να παρέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις  υπογραμμίζοντας ότι  δε γίνεται να μην ήξερε τις κινήσεις του κ. Παππά. 

Σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος διώκεται για τη Novartis. Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του κ. Λοβέρδου από την κ. Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατ. του τα έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.  Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον κ. Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά». 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε κάνει ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης  Μαρινάκης προ δύο ετών «που ουδέποτε διαψεύστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κ. Νίκος Παππάς πήγε στο σπίτι του και του ζήτησε να δανείσει επ’ ονόματι του κ. Αλέξη Τσίπρα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα ώστε να πληρώσει τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και να μη χάσει την άδεια, την οποία του είχε δώσει ο κ. Νίκος Παππάς».

«Εδώ βλέπουμε μια ολόκληρη σπείρα, μια ολόκληρη συνομωσία, στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που υποτίθεται ήταν αδέκαστος και ήταν η καινοτομία στην ενημέρωση. Τον αρμόδιο υπουργό να μεσολαβεί για να μεταφέρονται εκατομμύρια. Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παππάς από χθες να μην έχει πει λέξη για αυτή την ιστορία, να έχει εξαφανιστεί».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η υπόθεση του κ. Καλογρίτσα δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως ζήτημα, αλλά και νομικής φύσεως.  

Ο Καλογρίτσας «καρφώνει» Παππά και Μαξίμου

Τον Νίκο Παππά κατονόμασε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ως ενορχηστρωτή του εικονικού δανείου ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σε αγωγή που εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και προφορικά μέσω των δικηγόρων ο κύριος  Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House, δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου, 3 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που τελικά ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του απάντησε στα όσα ειπώθηκαν για την υπόθεση από την πλευρά Καλογρίτσα.

«Ο κύριος Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κυρίου Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις. Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κύριος Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».