Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος, το οποίο -όπως είπε- δεν ήθελε κανείς μέχρι σήμερα να αναλάβει καθώς η ανάπλαση της Πανεπιστημίου είναι ένα σχέδιο που συζητείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ήδη επί δημαρχίας του Αντώνη Τρίτση.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης «σιγά- σιγά εξομαλύνεται και σταθεροποιείται» και απέδωσε το συμπέρασμα αυτό στους συγκοινωνιολόγους του ΕΜΠ που παρακολουθούν την κίνηση στις ώρες αιχμής. Ενημέρωσε επίσης ότι σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους και «βάσει της διεθνούς εμπειρίας, χρειάζεται να περάσουν τρεις έως έξι μήνες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση. Στην περίπτωση της Αθήνας
έγινε πολύ πιο γρήγορα».

Ειδικά για την Πανεπιστημίου είπε ότι στόχος είναι να γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο για να αλλάξει όλη η εικόνα της λεωφόρου. «Μέχρι να φτάσουμε εκεί κάνουμε προσωρινές παρεμβάσεις, όχι τίποτα μόνιμο» επισήμανε.

Για το υψηλό κόστος της ανάπλασης του δρόμου ο δήμαρχος ΑΘηναίων υποστήριξε ότι «όταν κάνεις ένα έργο με αυτή τη μέθοδο προμηθεύεσαι τον βασικό εξοπλισμό που μένει σε όλη την πόλη και όχι για λίγο καιρό».