Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει πλήρως τον Νίκο Παππά δεν εξέπληξε τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Είχε διαφανεί, άλλωστε, από τις προηγούμενες μέρες ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα αφήσει τόσο εύκολα μόνο του τον άλλοτε κορυφαίου υπουργό και εξ απορρήτων του, καθώς, αν το έκανε, οι κίνδυνοι θα ήταν ίσως μεγαλύτεροι ακόμα και από την ταύτιση μαζί του.

Στο κυβερνητικό επιτελείο διαπιστώνουν, όπως το θέτουν κυβερνητικές πηγές, ότι ο Νίκος Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και κάνουν λόγο για πρακτικές μαφίας που περιγράφονται τόσο από τον Χρήστο Καλογρίτσα όσο και από τον στενό συνεργάτη του Κυριάκο Τόμπρα, ο οποίος σε εμφανίσεις του στα ΜΜΕ περιέγραψε μια συμφωνία στα σκαριά με τον όμιλο Χούρι για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, υπό τον συντονισμό του τότε Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι σαφές ότι η υπόθεση αυτή εξακολουθεί να είναι βέλος στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης στον…αυτόματο. Με άλλα λόγια, όπως αναφέρουν στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου, δεν παρεμβαίνουν και αφήνουν την υπόθεση να εκτυλίσσεται με τη δική της δυναμική, με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή πολιτική πίεση στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή την πίεση, άλλωστε, αποδίδουν κυβερνητικά στελέχη τους πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε χθες στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός, όταν αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, δε, εκτιμούν ότι πέραν της αυταπόδεικτης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Παππά, αλλά και των χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κ.Ο. του κόμματος, ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει για την «ταμπακιέρα» και για την ουσία των όσων καταγγέλλει ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος δεν είναι μυστικό ότι είχε στενές επαφές με τον άλλοτε κυβερνητικό μηχανισμό.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, επιμένει να «περνά πάνω» από την υπόθεση. Στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του. Υπογράμμισε, βεβαίως, ότι η αποπομπή του Νίκου Παππά είναι «μονόδρομος». Απέφυγε, όμως, να προδιαγράψει μια Εξεταστική για τον Νίκο Παππά, η οποία δεν διαφαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, θέλοντας να δείξει ότι δεν είναι αυτή η μείζονα ανησυχία του σε αυτή τη φάση. Όπως το έθεσε, «έχω μια υποχρέωση να εστιάζει την προσοχή μου στη θετική ατζέντα της χώρας», ενώ δεν είναι τυχαίο ότι από την πάνω από μια ώρα της συνέντευξης ούτε τα πέντε λεπτά δεν αφιερώθηκαν στην υπόθεση του κ. Παππά.