Ακόμα σκληρότερο από το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εδώ κάνετε ένα βήμα μπροστά ενώ χρειάζονται δέκα», τασσόμενος παράλληλα υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών.

«Αν δεν αυστηροποιήσετε τις ποινές πάλι εδώ θα είμαστε να συνεδριάζουμε» είπε χαρακτηριστικά. Είπε ότι στη χώρα, δεν υπάρχει πρόβλημα νόμων, ότι η κυβέρνηση φοβάται την αριστερά καθώς και ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση «πάει να εφαρμόσει ένα νόμο που εφαρμόζεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη» και αναρωτήθηκε «γιατί στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν μπαχαλάκηδες».

Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση «κάνει πλημμέλημα το αδίκημα αντί για κακούργημα», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «θα αποτύχει πάλι γιατί φοβάμαι ότι δεν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα».

 Απευθυνόμενος στον Γ. Ραγκούση ο οποίος έκανε λόγο για την αντισυνταγματικότητα του νόμου είπε χαρακτηριστικά «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα το έχουμε κάνει λάστιχο», καθώς «τα μνημόνια παραβιάζουν το Σύνταγμα με κάθε δυνατό τρόπο και οι εντολές της ΕΕ που εμπεριέχουν τα μνημόνια είναι υπέρτερες της ελληνικής νομοθεσίας». 

Είπε ότι «αντισυνταγματικό είναι να φοβάται ο μαγαζάτορας να ανοίξει το μαγαζί του, να πετάει κάποιος μολότοφ και να διαλύει καταστήματα και αυτοκίνητα, να μην μπορεί ο φοιτητής ή ο καθηγητής να πάει για μάθημα στη σχολή του».

Σημείωσε ότι εξίσου αντισυνταγματικά είναι η απόδοση ιθαγένειας με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών, η Συμφωνία των Πρεσπών, τα δακρυγόνα κατά διαδηλωτών επί ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος Κατρούγκαλου που πετσόκοψε τις συντάξεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ