Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη το απόγευμα, χαρακτήρισε ούτε λίγο, ούτε πολύ την σημερινή κυβέρνηση «ακροδεξιά» και στήριξε τον ισχυρισμό του με διάφορα παραδείγματα, όπως η μονοφωνία στα ΜΜΕ, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και την αστυνομική βία.

Αναφερόμενος στην ενημέρωση που έχουν οι πολίτες από τα ΜΜΕ, είπε χαρακτηριστικά: «Λόγω ηλικίας δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας.

Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης και στην ακρόαση στην Ειδική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, του κ. Χρυσοχοΐδη, του κ. Μηταράκη και του κ. Κουμουτσάκου, στην οποία όπως τόνισε: «προσπαθούσαν επί μισή ώρα όλοι τους να αποδείξουν ότι δεν τους αρμόζει ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως κυβέρνησης ακροδεξιών».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές του να επιστρέψουν στον δρόμο, λέγοντας: «Παρόντες και παρούσες και στον δρόμο, στις κοινωνικές κινητοποιήσεις, παντού όπου οι πολίτες αντιστέκονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν».

Και η συγκεκριμένη προτροπή δεν θα μείνει στα... λόγια. Ήδη χθες κάλεσε τα μέλη του σε συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου που αφορά στις δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις για σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 19:00 ενάντια όπως τόνισε στην ανακοίνωση του «στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο» που ψηφίζεται σήμερα.

Μάλιστα μετά το «πάγωμα» των σχέσεων με το ΚΙΝΑΛ, που αναμένεται σήμερα να ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να εμφανίζεται πλέον όχι μόνο ως ο βασικός, αλλά ο μοναδικός κεντροαριστερός πόλος, εναντίον της «δεξιάς και των πολιτικών της».

Στόχος είναι η συσπείρωση των δυνάμεων του σε μία περίοδο που αναμένεται δύσκολη για την κοινωνία, με την επερχόμενη οικονομική ύφεση να δημιουργεί ανασφάλεια στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα επιχειρείται όμως και η συσπείρωση στο εσωτερικό του κόμματος που το τελευταίο διάστημα με αφορμή τα δημοσιεύματα για Μυωνή, Καλογρίτσα αλλά και την υπόθεση Παπαδημούλη, έχει δημιουργηθεί αναταραχή με μερίδα στελεχών να επιθυμούν την απομάκρυνση τους από το προσκήνιο.