Τώρα, που λόγω καλοκαιριού έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις μας σε διάφορες περιοχές της χώρας, τώρα που έχουν ξεκινήσει διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, είναι απολύτως απαραίτητο, να είμαστε διπλά προσεκτικοί» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών, τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, φοράμε μάσκα όπου χρειάζεται ή συστήνεται, τηρούμε τις αποστάσεις. Αυτά αν τα κάνουμε θα πάψουμε να τρέφουμε τον κορονοϊό. Ο καθένας και η καθεμία ατομικά, έχουμε ευθύνη, απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάμε και έναντι της κοινωνίας» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι έχουν ευθύνη οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι, από τα εμπορικά καταστήματα μέχρι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και από τα ξενοδοχεία μέχρι τις μεταφορές.

Πιστώνονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Ο Πέτσας ενημέρωσε ότι από το βράδυ της Δευτέρας πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142,7 εκατ. ευρώ.