Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «αυτογελοιοποίηση» της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως τα χρήματα δόθηκαν στα ΜΜΕ, χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο από την εταιρεία η οποία είχε αναλάβει και την προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας:

«Πόση αυτογελοιοποίηση μπορείτε να αντέξετε κ. Μητσοτάκη; Ανακοινώσατε μετά από 2,5 μήνες καθυστέρηση την λίστα της ντροπής που αποδεικνύει ότι μοιράσατε 20 εκτ. Ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων στο πίσω δωμάτιο του Μαξίμου, ξέρετε αυτό κάτω από τις σκάλα. Εκεί τα μοιράσατε λες και ήταν λεφτά της οικογένειας σας. Και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει χωρίς κανένα κριτήριο. 20 εκατ. Ευρώ λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, δημόσιο χρήμα. Μόνο 1% για ξεκάρφωμα σε μη φιλοκυβερνητικά μέσα. Τα υπόλοιπα χωρίς κανένα κριτήριο με μοναδικό στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Και είχατε το θράσος προχθές να δηλώσετε ότι δεν τα μοιράσατε εσείς, αλλά η εταιρεία στην οποία τα αναθέσατε. Μόνο που ξεχάσατε να πείτε ότι είναι η ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική σας καμπάνια. Δεν ντρέπεστε κύριε Μητσοτάκη να λέτε τόσο χοντρά ψέματα στον λαό; Σε ποιον νομίζετε ότι απευθύνεστε.

Ήρθε όμως χθες το απόγειο της γελοιοποίησης. Ήρθε η απόφαση ποιανού, του κ. Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω τα χρήματα που κατά τη δική σας εκτίμηση αντιστοιχούσαν στα δικά του μέσα. Τι έγινε; Δεν κάνατε καλά τη μοιρασιά; Τι έγινε;»

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε στη συνέχεια την επιστροφή των χρημάτων:

«Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά του κ. Μαρινάκη, αλλά όλα τα λεφτά, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που μοιράσατε σε ΜΜΕ για να σας φιλοτεχνούν το προφίλ. Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής. Και με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας, με πραγματικά κριτήρια τους εργαζόμενους με κριτήρια την αναγνωσιμότητα, με κριτήρια την τηλεθέαση, αν θέλετε να δώσετε διαφημιστική πίτα υπάρχουν όροι που προβλέπουν διαδικασίες με διαφάνεια».