Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις προκάλεσε προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Χάρης Καστανίδης αφού το χαρακτήρισαν «αντιδημοκρατικό» στη συζήτηση της Ολομέλειας, απείχαν και από την ψηφοφορία. 

Μπορεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο Κίνημα Αλλαγής να μην είχε τεθεί, όμως αξίζει να σημειωθεί -όπως άλλωστε το τόνισε πολλές φορές και η ίδια η Φώφη Γεννηματά - πως το ΚΙΝΑΛ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επεξεργασία του νομοσχεδίου. 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο πρώην πρωθυπουργός, είχαν μάλιστα συναντηθεί νωρίτερα για να συζητήσουν τους προβληματισμούς του δεύτερου σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr ο Γιώργος Παπανδρέου αν και της ανέλυσε τη σκέψη του, δεν διασαφήνισε τι θα κάνει στην ψηφοφορία. Όταν όμως η ώρα της ομιλίας του ήρθε, ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα και αποδόμησε με σκληρούς όρους και χαρακτηρισμούς το νομοσχέδιο. 

Η Φώφη Γεννηματά, δέχεται εισηγήσεις για τη διαγραφή των δυο «ανταρτών», οι οποίοι έχουν άλλωστε ξαναβρεθεί εκτός κόμματος. Η απόφαση της διαγραφής τους όμως δεν πρέπει να θεωρείται ειλημμένη και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Παρασκευή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr η πρόθεση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι -τουλάχιστον προς το παρόν- να διαγράψει τα δυο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.