Ο κ. Καστανίδης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Παπανδρέου έχουν δεύτερες σκέψεις για τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες. Δεν υπάρχουν συνωμοτικές θεωρίες. Ας τελειώνουμε με αυτά. Κάθε φορά που υπάρχει μια διαφορετική γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις προκάλεσε προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Χάρης Καστανίδης αφού το χαρακτήρισαν «αντιδημοκρατικό» στη συζήτηση της Ολομέλειας, απείχαν και από την ψηφοφορία.

Μπορεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο Κίνημα Αλλαγής να μην είχε τεθεί, όμως αξίζει να σημειωθεί -όπως άλλωστε το τόνισε πολλές φορές και η ίδια η Φώφη Γεννηματά - πως το ΚΙΝΑΛ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ο πρώην πρωθυπουργός, είχαν μάλιστα συναντηθεί νωρίτερα για να συζητήσουν τους προβληματισμούς του δεύτερου σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr ο Γιώργος Παπανδρέου αν και της ανέλυσε τη σκέψη του, δεν διασαφήνισε τι θα κάνει στην ψηφοφορία. Όταν όμως η ώρα της ομιλίας του ήρθε, ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα και αποδόμησε με σκληρούς όρους και χαρακτηρισμούς το νομοσχέδιο.

Η Φώφη Γεννηματά, δέχεται εισηγήσεις για τη διαγραφή των δυο «ανταρτών», οι οποίοι έχουν άλλωστε ξαναβρεθεί εκτός κόμματος. Η απόφαση της διαγραφής τους όμως δεν πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr η πρόθεση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι -τουλάχιστον προς το παρόν- να διαγράψει τα δυο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.