Ο κ. Πέτσας είπε πως χτύπησε «καμπάνα» προειδοποίησης με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα και ανακοίνωσε πως έρχονται αυστηρότεροι έλεγχοι στον Προμαχώνα. 

Απευθείας πτήσεις από Σουηδία

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως από τις 22 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία ενώ για όσες χώρες είναι εκτός ΕΕ (πχ ΗΠΑ), εξετάζεται το άνοιγμα πτήσεων από το τέλος Ιουλίου με υποχρεωτικό αρνητικό τεστ COVID-19.

Θα ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης της που έγινε το πρωί της Δευτέρας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε να ενταθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι στο τελωνείο του Προμαχώνα και στα τελωνεία της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα με την Αλβανία.

Χαρακτηριστικά είπε ότι τα θετικά κρούσματα στον Προμαχώνα είναι τετραπλάσια, σε σχέση με αυτά των αεροδρομίων.

Κυρώσεις για πλαστά έγγραφα

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο έλεγχος των τεστ για κορονοϊό και των εγγράφων των τουριστών θα είναι εξονυχιστικός και σε περίπτωση που είναι πλαστά θα υπάρχουν κυρώσεις.

«Θα ήταν άδικο να γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας» είπε και τόνισε πως «ο κορονοϊός δεν έφυγε, αλλά είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης».

Ιστορικό λάθος η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ύβρι» και «ιστορικό λάθος» τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε πως η Ευρώπη «οφείλει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να πάρει αποφάσεις για να βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα».