Τα φανερά και κρυφά υπονοούμενα της κυβέρνησης, πως την υπόθεση Παππά – Καλογρίτσα θα ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις που αφορούν τη δράση στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν εκνευρισμό στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εκτιμούν τις κινήσεις αυτές ως προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του να «κερδίσουν πολιτικό χρόνο».

Μάλιστα από την Κουμουνδούρου προτρέπουν οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε στοιχεία για τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης να τα καταθέσει στον εισαγγελέα «και να ξεκινήσουμε να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, κάτι που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να αποφύγει».

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν το μότο «όλα στο φως», τονίζοντας πως όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου «να σέρνεται στο Βούρκο».  

«Πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο. Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι πολιτικά να ζουν. Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Και τελικά να σπείρουν την απογοήτευση στην κοινωνία, έτσι ώστε να παραδοθεί στις ορέξεις τους χωρίς αντίσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο «ανασχηματισμού» στους τομεάρχες του, όπως φαίνεται πως επιδίωξη είναι η αλλαγή αυτή να μην «ταυτιστεί» με αποκαλύψεις για τη δράση στελεχών του.

Το δρόμο της δικαιοσύνης

Από εκεί και πέρα στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται παράλληλα κι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα να… πέσει κάτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο «κυρίες» της Βουλής, Δώρα Αυγέρη και Ραλλία Χρηστίδου. Η πρώτη με αφορμή δημοσίευμα σχετικό με την μονιμοποίηση της στην ΕΡΤ,  κατέφυγε στον Άρειο Πάγο  ξεκινώντας νομικές ενέργειες ενώ όπως δήλωσε τις επόμενες μέρες Τις επόμενες μέρες «ακολουθούν αγωγές και μηνύσεις»  «Επιλέγω τον δρόμο της Δικαιοσύνης, η οποία θα έχει τον αμέσως επόμενο λόγο. Οι απειλές τους πραγματοποιήθηκαν, αλλά δεν θα περάσουν. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ!» τόνισε σε ανάρτηση της στα social media.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης πέρασε μάλιστα στην… επίθεση καταθέτοντας αίτημα στον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ζητώντας του να καταθέσει στο Σώμα της Βουλής των Ελλήνων «το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τα Συμβόλαια Απόδοσης των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, τα σχετικά Συμβόλαια Απόδοσης και την Αξιολόγηση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης».

Η Ραλλία Χρηστίδου με τη σειρά της κατέφυγε επίσης στη δικαιοσύνη για την δημοσιοποίηση φωτογραφίας της, προϊόν φωτομοντάζ και τα σχόλια που συνόδευαν την δημοσιοποίηση της.

Μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε βάρος της υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ στην Α' Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Λατινοπούλου. Αφορμή η σύγκριση του με τον Άκη Τσοζατζόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «να τελειώνει με τη «σκανδαλολογία» ώστε να μην αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου και οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος γενικότερα είναι αποφασισμένοι να μην αφήνουν πλέον τίποτα να… πέφτει κάτω.